Articles Comments

» Paul, Uncategorized » Professor bevisar, källkritik är obefogat.

Professor bevisar, källkritik är obefogat.

Vi lever i en tid där traditionella medier och journalister har byts ut mot facebook vänners egna granskningar och åsikter. Samtidigt kräver folk källkritik. Men vem säger att de behövs?
Enligt professor Maydup Fixion från Stor Britanien är källkritik överflödigt.

Professor Maydup 2013 när han mottog Science award of the year

Patrick_Stewart_2012

 

 

 

 

 

 

 

 

”Alla nyheter du läser kräver en källa. Trotts att du kan bidra med en källa kommer inte läsaren att kunna bekräfta att det stämmer. Med andra ord går det inte att bekräfta att det du läst stämmer om du inte åker till det landet artikeln handlar om, eller kontaktar personen du läst om personligen. Har du sett pyramiderna? om inte hur vet du att dom står där?” Maydup forstätter. ”Vi vet att pyramiderna finns för vi litar på folket som säger det.” Säger Professor Maydup. ”De samma gäller våra vänner på dom socialamedierna. Varför skulle dom ljuga? vad har dom att vinna på det. folket är ärligt, har och kommer alltid att vara ärligt. Just därför behöver vi ingen källkritik.”

Det kontroversiella svaret har möt starkt motstånd bland journalister runt om i världen som tycker att det sprids för mycket missinformation på nätet.  Dock kan Times magazine bekräfta professor Maydup teori.
I en studie som gjordes nyligen på Harvard university, USA, upptäckte man att alla nyheter som delas på sociala medier är till 98,9% sanningsenliga. Man kunde även bekräfta att pyramiderna stod på sin plats genom en annan studie som pågick under samma tid.
University of Cambrige gjorde en liknande studie och även dom kom fram till samma resultat. Den sista 2,1% bestod av falsk reklam för produkter som utlovad en snyggare kropp eller mer hår på huvudet.

Diagram för testresultatet från Harvard.
Ovning_diagram_3

 

 

 

 

 

Diagram för testresultatet från Cambrige. tydligt att det är en 100% matchning!
Ovning_diagram_3

 

 

 

 

 

”Jag har sagt det hela tiden.” Säger professor Maydup. ”Du kan lita på de du hittar online. För dom bästa granskarna utav fakta är din Facebook vänner.”

Professor Maydup blev nyligen adlad då hans upptäckter bevisats.

patrick-stewart-knighted

 

 

 

 

 

 

 

Nu kan lugnt dela det ni hittar på nätet utan att oroa er. Skulle folk kräva källkritik behöver ni bara referera till professor Maydup.

Filed under: Paul, Uncategorized

Kommentera

*