Articles Comments

» Magazine, Tobbe » En bitter midsommar

En bitter midsommar

Snart är den här igen. Ännu en helg som går i alkoholens tecken. Midsommarhelgen.

Denna helg kommer miljontals människor duka långbord, äta fisk, sjunga visor, skryta om bästa färskpotatisen och vara otrogna i en röd stuga med vita knutar. Männen kommer slåss efter tvivelaktig förlust i spelet kubb och kvinnorna kommer gråta i någon gitarrspelande mans famn efter att de har fått reda på att pojkvännen/mannen har legat med bästa vännen. Barnen kommer vara höga på smågodis, leka på klipporna utan uppsikt då de vuxna har fullt upp med falsksång.

Kvinnorna i vårt land har denna vecka letat som vilddjur efter vad dom ska ha för klänning till helgen som kommer. Många letar fortfarande. Det måste vara den absolut finaste och somrigaste klänningen som finns. Gärna den dyraste och mest unika också så att de kan bräcka sina konkurrenter, alla de andra kvinnorna. Detta genom att ta så många bilder de bara kan när de sitter där med sin krans i håret, ett glas rosé i handen och en solnedgång bakom ryggen för att sedan proppa facebook full med dom. De kommer också att ägna hela torsdagen åt att ligga i ett solarium efter att de redan har gjort en såkallad ”spray tan”. Allt för att få den perfekta brännan men som vid närmare titt ser mer oäkta ut än mina Nike-skor som jag beställde från china.

Männen då? Jo, dom är såklart totalt jävla astaggade inför detta. Dom har varit på systemet och köpt tretton plattor ”Sofiero” eller någon annan jävla skitöl som t ex ”Kung”. Några flaskor Vodka explorer och läsk som egentligen är menat till barnen men som kommer användas som groggvirke när de inser att de inte kan grogga som riktiga människor. Chips, salta pinnar och en och annan ölkorv kommer inhandlas. Redan under dagen har dom gjort klart och tydligt för sin kvinna att hon kör bilen dagen efter, eftersom han ska dricka mest av alla. I klädväg blir det ett par shorts, seglarskor och en ledig skjorta med en kofta virad runt halsen. (VIDRIGT). De kommer också låna kvinnornas midsommarkrans och sätta på huvudet, för det är ju lite gulligt.

Festen kan börja. Jag hoppas det regnar.

 

Tobbe Ström

Filed under: Magazine, Tobbe

Kommentera

*