Articles Comments

» Magazine, Nisse » En dag med Reine Brynolfsson.

En dag med Reine Brynolfsson.

Alla har vi våra favoriter när det kommer till kända personligheter. Många tjejer tycker om David Tainton, många kvinnor älskar Seal. Många killar tycker om Lindsay Lohan på eller av tjack, många män älskar Cher.Så varför tycker inte jag om Cher eller Lindsay? Två av världens mest talangfulla och vackra kvinnor? Varför lägger jag min energi och min tid på att kasta trånande blickar mot någon som i andra mäns ögon kan anses lite för grabbig? Varför har jag fastnat för Reine Brynolfsson? Jag tror att det är pga att jag sen första gången jag såg en av svensk filmindustris största mästerverk (Black Jack) så har jag alltid velat ha en heldag med denna hårda mysman! Och nu vill jag dela med mig av min drömdag med RB om den fick vara på mina villkor.

En dag med Reine Brynolfsson:

Kapitel 1.

Jag vaknar inte av alarmklockan som jag brukar göra. Jag vaknar heller inte av att den kalla höstsolen tittar in mellan det där lilla glappet som har uppkommit då jag köpte för korta gardiner i all hast på jysk. Jag vaknar av att mitt lilla hjärta pumpar extra snabbt denna morgon. Nyvaken och uppjagad sätter jag mig i sängen och undrar var det är som händer? Har jag försovit mig? Är det någon i huset? Knackade det på dörren? Hur kommer det sig att jag vaknar av mig själv??? Jo… FÖR IDAG ÄR DAGEN DÅ JAG SKA TRÄFFA REINE! JIHOOOOOO! Jag springer okontrollerat runt i mystiska halvcirklar iklädd ett par för små boxers när jag plötsligt vrickar till min högra stortå. Jag börjar gråta. Tänk om det här gör att Reine inte kommer att tycka om mig. Det kanske inte är hans grej att umgås med folk som går som om de vore kriminella. Reine vill inte vara kompis med Keyzer Soze…

Efter att ha tejpat upp min lilla vän på högerfoten så tar jag en lång varm dusch, vattenkammar håret, sätter på mig fintröjan som mamma köpte på Judits herrmode till julen 2009 och sätter på mig mina finaste skor. Ett par lackskor med klack, mörkt blå till färgen.

Jag och Reine ska nämligen inleda vår dag med en tidig sill-lunch på anrika Tennstopet, Reines absoluta favoritställe. När jag kommer in i baren så sitter han redan där. Rak i ryggen iklädd en cendrefärgad polojumper av sammetsliknande material. Jag går fram långsamt för att inte avslöja min vrickade tå.

N – Reine? Det är jag som är Nils, Nils-Henrik.

Han ser på mig med en allvarlig blick, samma blick som han har då Johannes Brost avslöjar honom dagen efter Bockbranden i Black Jack. Blicken försvinner inte, han kanske bara har tittat på mig i 2 sekunder men det känns som en evighet. Jag öppnar munnen med en nervös darr på underläppen för att upprepa det jag just sa . Just då förvandlas den hårda frågande blicken till ett stort varmt leende.

R -Nils-Henrik! Som jag har väntat. Jag vet att vi sa klockan ett men jag har varit här sen tolv. Man vill ju inte missa en hel timmas öldrickande. Slå dig ner, jag har redan beställt åt oss. Det kommer bli allt mellan himmel och jord. Kanske tom en liten kråkjävel.Säger han och skrattar.

Vi sitter sedan i timmar och diskuterar allt från hans olika kostymroller där han få ha mäktiga peruker och sabel till mitt intresse för märklintåg och perus urbefolkning. Efter 3 timmar av sill, öl, skratt, tårar, långa blickar och en å en annan nubbe så beslutar vi för att to notan. Reine insisterar på att få betala. Vilket jag  förklarar för honom inte kommer på frågan. Det är är från mig till dig Reine. Min chans att ge tillbaka för allt han gett mig. Då ropar han in källarmästaren och beställer välförtjänt varsin 6 punsch till oss. Jag höjer glaset, tittar honom i ögen och ler.

N -Skål för våran dag Reine, skål för oss!

Han möter min blick, ler och sänker det gula guldet som om han inte gjort något annat i sitt liv.

R – Nils-Henrik. Låt oss promenera.

Vi går genom hela Stockholm. Vi går över varenda bro i skandinaviens egna Venedig. Vi stannar till vid den lila glasskisoken nedanför slotten. Reine lägger sin hand på min axel och frågar vad jag vill ha. Jag vill ju följa mitt hjärt och säga. -Jag vill ha dig Reine, jag vill ha dig i mitt liv. Men jag ber istället om att få en liten strut med en kula choklad och en citronsorbét. När damen i den lilla kiosken vänder sig om och frågar Reine så svarar han kort och bestämt.

R -En pripps blå klass 3 tack. Kvinnan i kiosken står helt frågande och ser på Reine. Hon svarar försynt och förklarar att dom bara tillhandahåller glass och läskedrycker. Reine blir som förbytt. Hans till för två sekunder sedan lugna jag blir högrött i ansiktet, hytter med näven och skriker ut!

R – ERÈ STRYK DU SKA HA?!

Han lämnar platsen med snabba steg utan att ge kvinnan en ursäkt eller pengar för de två kulorna glass i den lilla struten. Han går så snabbt att jag måste anstränga mig för att hänga med. Nu ser man på min gångstil att jag har gjort illa stortån. Men jag har inget val. Jag måste hänga på Reine. Måste hålla tempot. Halvvägs till skeppsholmen så kommer jag ifatt. Reine stannar upp och ser mig komma haltandes.Hans nya arga högröda jag går från arg till frågande. När jag kommer fram till honom så ser han inte längre ut att vara arg. Han ser mer ledsen ut. Han tittar på mig och frågar.

R – Fasen Nils-Henrik, har du gjort dig illa? Var det kvinnan i glasslådan: Ska jag ge henne stryk? Erè stryk hon ska ha?? Eller, eller är du kriminelll. Säg mig, är det du som är Keyser Soze?

Jag tittar på honom skamset och tårarna börjar sakta rinna längs min högra kind. Och de enda ord jag lyckas få ur mig mellan snyften var.

N – Nej jag är inte bandit, jag skulle aldrig göra någon illa.Jag har gjort illa min stortå…sen sprutade tårarna åt alla håll. Min dag med Reine var över, jag hade gjort bort mig. Allt det jag hade väntat på och längtat efter så länge var förbi.

Men då tar Reine ett steg fram. Han lägger sina händer på mina axlar och lägger huvudet på sned. Ler så fint som bara han kan och viskar.

R – Vill du att jag ska bära dig? Vill du rida på mina axlar?

Tårkanalerna mina torkade igen lika snabbt som dom fuktades upp. Jag börjar skratta okontrollerbart och nickar så jag nästan får en whiplashskada. Han frågar sen om vi inte ska fortsätta dagen på ett ställe där man inte behöver använda tårna så mycket. Han vill bära mig bort till Djurgårdsfärjorna och ta turen över till Gröna Lund. Han hukar sig så att jag lättare kan komma upp på hans axelparti. Jag känner det sammetsliknande materialet mellan mina fingrar. Jag känner att den cendrefärgade polon lyser upp oss båda som solen lyser upp månen. Jag känner doften av  Respons från hans nytvättade hår. Jag känner hans hjärta slå jämna slag mot min vänstra vad  Jag känner att vi är på väg, jag känner att vi är på väg till Gröna Lund.

Forts följer.

Filed under: Magazine, Nisse

4 Responses to "En dag med Reine Brynolfsson."

 1. Paul skriver:

  Så jävla bra. Vilken konstnär han är Riene

 2. Nisse skriver:

  Ja, han är en sann kosntnär och en väldigt omtänksam medmänniska!

 3. Fanny skriver:

  Fin bild på dig nisse! Jag tror jag börjar byta sida… Förlåt för sophögpratet.. Kram

 4. heej skriver:

  hej!
  Har du träffat reine? eller är det mer hur du tänker dig att han är`? jag såg honom i kungamordet för en vecka sen och jag var inte glad på honom efteråt, men sen lugnade jag ner mig när jag insett att det är en FILM 🙂 han spelar ju så bra så man tror att det är verklighet…

Kommentera

*