Articles Comments

» Magazine, Tobbe » Ett EMO ska inte vara glad

Ett EMO ska inte vara glad

Ibland stöter man på situationer man inte riktigt vet hur man ska hantera. Situationer som går utanför det normala. Jag var med om en sådan situation nyligen. Det var en helt vanlig dag i tunnelbanan, jag skulle in mot stan. Längre bort ser jag ett EMO sittandes ensam.

Jag fick en smärre chock när jag såg att detta EMO, denna svartklädda människa, sittandes och ser glad ut med ett leende på läpparna! Ett EMO ska inte behöva vara glad och känna glädje. Ett EMO ska vara nedstämd, deprimerad och ledsen. Så jag tog fram det lilla civilkurage jag hade och satte mig bredvid detta EMO.

Jag såg verkligen hur glad han var och hur livsglädjen fanns där. Så jag berättade för honom att det finns så otroligt många människor som är deprimerade i detta landet. Människor som inte alls känner glädje. Jag berättade tragiska historier som handlade om allt i från att Gladiatorerna ska börja sändas i TV4 igen till att SIba-Fabian troligtvis är på G med ny reklamfilm. Jag avslutade med att säga att han också kan vara deprimerad och ledsen om han bara vill. 

Jag kunde se hur en tår föll ned för hans kind, jag kunde se hur leendet försvann mer och mer. Jag kunde verkligen se hur dåligt han mådde efter mina berättelser.

Jag reste på mig och klev stolt av tunnelbanan med ett leende på läpparna. Jag hade gjort en god gärning mot en av mina medmänniskor och det kändes fantastiskt!

Filed under: Magazine, Tobbe

One Response to "Ett EMO ska inte vara glad"

  1. Nisse skriver:

    Du skulle gett grabben ett rakblad och en käftsmäll!

Kommentera

*