Articles Comments

» Magazine, Tobbe » Grovt tjänstefel!

Grovt tjänstefel!

Det är slutet på december och snart går vi in i ett nytt år. Det borde vara många minusgrader, det borde vara snötäckta marker i större delen av vårat land. Men icke. Snön är spårlöst borta. På semester? Sjukskriven? Jag har ingen aning men en sak ärsäker, Snön har begått det grövsta tjänstefelet i svensk historia.

När jag var liten så bestod vintermånaderna av snö. Vit härlig snö som vi besudlade genom att kasta oss i den och göra efterblivna snöänglar. Vi byggde snögrottor som endast bestod av ett stort hål. Vi rullade kramsnö så att klotet blev så tungt att vi var tvungna att lämna det där det stod. Det var vitt, det var ljust och det var skoj.

Saker och ting förändras, absolut. Jag är vuxen nu, men snö ska väl ändå vara en del av ens liv? Jag är dock rätt nöjd att det inte är någon snö på gatorna just nu, så jag ska väl inte agera dramaqueen nu men rätt ska vara rätt. Jag betalar skatt, du betalar troligtvis skatt. Jag betalar dock inte tv-licens men jag tror inte att snön påverkas av att jag inte gör det. Men skatt betalar jag och betalar man skatt borde man få det man betalar för, inte sant?

 

Men det verkar snön skita totalt i. Den bryr sig inte alls om oss skattebetalande människor som lägger pengar varenda månad, år ut och år in. Snön begår ett så jävla grovt tjänstefel att det är skandal. Men vad gör regeringen åt detta? INGENTING! Istället får vi handskas med stormar som bär på kvinnonamn som var populära på 40-talet. Stormar som välter träd, blomlådor och som sabbar många kvinnors frisyrer så pass mycket att det ser ut som att de har kommit hem från en bortamatch klockan tio på en tisdag. Vad i helvete?!

Om inte snön dyker upp innan årsskiftet så behöver den inte komma alls överhuvudtaget. Då kan den avgå och bosätta sig bland pingviner och isbjörnar!

Vinter ska innehålla snö och så är det bara även om jag då alltså är nöjd över att det inte finns någon snö.

Visst?

Filed under: Magazine, Tobbe

One Response to "Grovt tjänstefel!"

  1. xxx skriver:

    Tycker CSN verkar komma långt ner bland borgenärer. Det här måste bara vara grovt tjänstefel (tidigare myndighetsmissbruk).

    https://lagen.nu/wiki/Diskussion:Myndighetsmissbruk

Kommentera

*