Articles Comments

» Magazine, Tobbe » Knäckebröd kan göra dig hörselskadad

Knäckebröd kan göra dig hörselskadad

Äter du ofta knäckebröd eller andra krispiga läckerheter? Var försiktig, för du kan bli hörselskadad och t o m döv om du har otur. Nu går livsmedelsverket ut med en varning till alla konsumenter efter ett fall i England.

Alla har vi någon gång knaprat på något krispigt. Allt i från knäckebröd till morötter. Men aldrig har väl tanken slagit oss att man skulle kunna bli hörselskadad på köpet? Nu är det dags att tänka om och vara lite mer försiktig.

Det var i somras som engelsmannen Trey Fellon drabbades av en hörselskada då han tuggade på knäckebröd samtidigt som han höll för öronen. Nu har han stämt företaget som står bakom brödet på  drygt 140.000 svenska kronor.

Sätter man inte ut varningar på paketet om att man kan bli hörselskadad så bör man betala skadestånd när det inträffar. Det är för jävligt. Säger Trey Fellon till engelska ”The Sun”

Nu har även de ledande svenska företagen som tillverkar knäckebröd vidtagit åtgärder för att slippa problem. Jens Lindblad på svenska ”Wasabröd” säger att de vidtagit drastiska åtgärder med så kallade decibeltester innan knäckebrödet går ut till butik. Testpersoner får helt enkelt tugga brödet innan för att se hur hög decibel det har. På så sätt kan man undvika att det kommer ut alldeles för krispigt bröd i butikerna.

Leksandsbröd är beredd att vidta samma åtgärder men är ändå tveksamma. Julius Palm, kvalitetsansvarig på företaget är mycket förvånad över fallet i England och tror att det aldrig kommer att hända igen.

Jag tror absolut det inte kommer hända igen, men vi kommer inte att våga chansa. Vi kommer utföra noggranna tester samt sätta ut varningstext på paketen för säkerhets skull.

Livsmedelsverket kommer lägga fram ett lagförslag om varningstexter på alla krispiga varor som säljs. Förslaget innebär också att tillverkaren måste sätta ut hur hög decibel varan utgör vid tuggande samt att noga varna för att man inte ska hålla för öronen när man tuggar det.

 

 

 

 

 

 

Knäckebröd kan göra dig hörselskadad, även om du har rosa skjorta.

 

Filed under: Magazine, Tobbe

One Response to "Knäckebröd kan göra dig hörselskadad"

  1. M skriver:

    Påhittat?

Kommentera

*