Articles Comments

» Magazine, Tobbe » Live från ett tåg

Live från ett tåg

När du läser detta, om du läser det idag, 22/4 innan 21:00, så sitter jag just nu på ett tåg från Örebro till Stockholm. Klockan är nu 19:15 och jag åker baklänges.

Jag är trött, hungrig och tåget är fullsatt. Alla är såklart idioter utom jag. Jag har hamnar vid en såkallad ”fyra med bord”, vilket jag absolut inte ville då jag måste sitta med tre andra helt ointressanta människor. Jag kan inte titta rakt fram, snett fram till höger eller helt till höger för då kommer det se ut som att jag stirrar på mina ”medresenärer”. Jag får helt enkelt stirra i taket som en nolla.

Somna i det här läget är inte ett alternativ. Alltid när jag somnar så vaknar jag till med ett ”Cp-ryck”. Antingen så flyger armen upp i luften eller så rycker jag till med huvudet och folk kommer undra vad fan jag håller på med.

Jag får helt enkelt sitta här och stirra ner i min telefon och hoppas på att folk i min närhet snart kliver av.

Jag har en väska med mig också. Det finns väskhyllor ovanför sätena men tydligen så har man anpassat dem endast för små magväskor, så min väska har jag fått lägga helt obevakad.

Precis nu kom det även en kvinna och hävdade att jag satt på hennes plats. ”Jag har bokat plats 19 i vagn 4” sa hon. Jag svarade: ”Jaha, jag har bokat plats 19 i vagn 6, alltså den vagnen vi är i nu.”

Håll koll för fan.

Snubben framför har ingen koll på sina fötter eller så tåflirtar han med mig. En tjock ”Takida-rockare” glor på mig och tittar bort så fort jag tittar tillbaka.

Sitter ett gäng till vänster om mig som verkar vara lite ”MC-gubbiga”. De stinker ljummen öl och pringles.

Jag vill hem nu.

Klockan är 19:24

Filed under: Magazine, Tobbe

Kommentera

*