Articles Comments

» Magazine, Tobbe » Min dröm

Min dröm

Att drömma om natten kan vara underbart. Men det kan också vara otroligt hemskt. Jag har en dröm som återkommer till mig då och då. Den är varken underbar eller hemsk. Den är störd. Här har ni en sammanfattning av den.

Jag är fast. Jag är fångad i en labyrint gjord av tre meter höga, orangea skåp. Sådana skåp som oftast återfinns i omklädningsrum eller badhus. Denna gigantiska labyrint är placerad på en fotbollsplan utanför den skola jag gick på i lågstadiet. Vi snackar Örebro här. Jag är typ 17 år i drömmen.

Jag vill så klart inte vara fångad i denna labyrint, jag vill ju ut. Det finns en utgång ska tilläggas. EN utgång. Den här utgången finns i något av dessa orangea skåp och när man öppnar dörren till skåpet så saknar den baksida. Man kan alltså gå rakt igenom det. Min uppgift är att hitta just det skåpet. Uppgift och uppgift, jag måste helt enkelt hitta det skåpet för att överleva. Överleva från vad kanske du tänker nu? Det ska jag berätta.

I min jakt på detta unika skåp som är min flyktväg så måste jag ju öppna andra skåp för att se om det just är det skåpet jag letar efter. Vissa skåp är tomma och andra skåp är rena helvetet. Med helvete menar jag att det hoppar ut en liten liten människa. En dvärg. En dvärg med gul byggarbetarhjälm och oerhört vassa tänder. Den här lille krabaten börjar sedan att jaga mig för att kunna klammra sig fast vid mitt ben och bita mig hårt.

Detta betyder att jag måste springa ännu fortare och snabbt som tusan för hitta ”mitt” skåp. Men ju fler missar jag gör desto fler dvärgar skuttar ut och jagar mig.

Tyvärr vet jag inte hur drömmen slutar för jag hinner alltid vakna innan jag har lyckats fly. Antingen slutar det lyckligt eller så slutar det med att jag blir dvärgmat.

Det finns en annan dröm jag har också. Då bekämpar jag drakar tillsammans med pappa med svärd vi köpt på ”seven eleven”. Den kan jag ta en annan gång.

Bilden jag har lagt in här är troligtvis en mycket trevlig dvärg, men jag hittade ingen med vassa tänder och gul hjälm.

Filed under: Magazine, Tobbe

Kommentera

*