Articles Comments

» Magazine, Tobbe » Musik kan göra dig fet

Musik kan göra dig fet

Lyssnar du mycket på klassisk musik, opera eller hårdrock? Se då gärna till att hålla igång också. Ny studie visar nämligen att mycket lyssning av dessa tre musikstilar kan hämma kroppens fettförbränning med hela 18%.

Forskare vid Raipur Rajasthan universitet i Indien har gjort tester på 1342 personer och har sannerligen gjort ett genombrott i kampen mot övervikt.

Hälften av testpersonerna fick i tre månaders tid endast lyssna på de tre ovannämnda musikstilarna medans den andra hälften främst fick lyssna på hiphop, techno och jazz. Resultatet visade att de som lyssnade på bl a opera minskade sin fettförbränning med 12%, hårdrockslyssnarna med 14% och de som fick lyssna på klassiskt minskade den med hela 18%

Hos Hiphop, techno och jazzlyssnarna märktes däremot en ökning av förbränningen. Som mest hos techno där förbränningen ökade med ca 6%.

Hjärnans autonoma nervsystem som bl a styr vår andning samt inre organ reagerar på olika sätt beroendes på vilken typ av melodi vi hör. Upprepade melodier av samma sort kan alltså påverka våran fettförbränning både negativt och positivt.

Filed under: Magazine, Tobbe

Kommentera

*