Articles Comments

» Magazine, Tobbe » Musikhjälpen

Musikhjälpen

Att Musikhjälpen sänds i Sveriges radio vet du säkert redan om. Där samlar de in pengar till unga flickor runtom i världen så att de kan få gå i skolan. Det är ju oerhört bra eller hur? Och jag hoppas du har skänkt pengar dit om du kunnat. Stor eller liten summa spelar ingen roll bara det är något.

Musikhjälpen fick mig att fundera. Vore det inte toppen om vi tog ordet ”Musikhjälpen” ordagrannt och började samla in pengar i förmån för alla gatumusikanter som dyker upp i våra städer? Du har säkert gått förbi en dragspelsman i tunnelbanan, sett en gitarrspelande skäggig dam på torget eller hört en panflöjt i fjärran. Och samma tanke har säkert slagit dig som hos mig. ”FY FAN VAD ILLA DET LÅTER!”

Ska det vara så? Ska vi behöva stå ut med falskspelande människor som förstör våra tidiga mornar och sena kvällar? Människor som bara för att de har ett intstrument tror att de kan spela på det?

 

Självfallet kan vi inte det. Det är därför jag nu vill att vi gör en satsning för dessa människor. Vi ska hjälpa dem med musiken. Vi ska samla in pengar åt dem så de kan ta lektioner och lära sig noter som riktiga musiker. Vi måste hjälpa dessa människor med pengar, för så som de spelar kommer de inte tjäna ett öre. Vissa av dessa musikanter sjunger också. Eller sång är väl att ta i något så in i helvete, men de bräker ur sig ljud som låter som en skridskoslip från 60-talet. Det funkar helt enkelt inte.

 

Så vi tar Musikhjälpen till en helt ny nivå tycker jag. Vi behöver dock inte låsa in oss i en glasbur, det är överkurs. Så känner du att du vill ta tag i detta projekt är du välkommen, för jag har absolut ingen tid för detta.

Tack.

 

Filed under: Magazine, Tobbe

Kommentera

*