Articles Comments

» Magazine, Tobbe » Vilken frukosttyp är du?

Vilken frukosttyp är du?

Frukost. Denna viktiga måltid som intas först av alla måltider. Måltiden som ska få oss att orka fram till lunch. Vad ska den bestå av för att ge bästa effekt? Det kan skilja sig från person till person. Här nedan ger jag exempel på några frukosttyper. Det finns fler såklart. Vilken är du?

1. Kaffe/cigg- frukost. Denna frukost är bl a populär bland kvinnor som är 50+ och jobbar inom vården Även bland kvinnliga modebloggare i 20 årsåldern samt hos äldre herrar som håller på med någon form av konst och intar denna frukost vid spisfläkten, benen i kors och i alldeles för stora kalsonger. En mycket snabb och lätthanterlig frukost där ciggen är den viktigaste delen. Treo är också ett vanligt inslag i denna typ av frukost.

2.  Filmjölk/Juice//smörgås/kaffe – frukost. Väldigt vanlig bland män i 30-40-årsåldern med hus, fru, barn, hund och egen trädgård. Skulle kunna kalla den för ”Kostymnisse-frukost.” Den är ganska stadig trots att den består av vitt bröd. Men den innehåller så pass mycket att mannen kan dra på sig en hjälm, stoppa kostymbyxan innanför strumpan och cykla till jobbet med portföljen på pakethållaren.

3. Gröt/ägg/köttbulle – frukost. Byggarbetarnas frukost. Här ska det vara stadig frukost. Äts på arbetsplaten. Havregrynsgröt och stekta ägg eller köttbullar på en tjock skiva  APK-limpa. Självklart intas det kaffe till den här frukosten också. Kaffe som kokas i en kaffekanna som inte diskats på sex månader. Avslutas med en cigg eller en halv dosa general lös  under läppen.

4. Oboy/Rostat bröd – frukost. Barnens frukost. Eller tonårstjejens. Enkel frukost där man blandar chokladpulver med mjölk, trycker ned två skivor vitt bröd i brödrosten. Smetar på lite smör som sedan smälter för att sedan toppa med Nutella. Äts oftast framför tv:n i vardagsrummet.

5. Ägg/proteinpulver – frukost. Gymmarens frukost. Fem kokta ägg (som kokades redan dagen innan och legat i kylen). Proteinshaker på det  och sen är det klart.

Filed under: Magazine, Tobbe

2 Responses to "Vilken frukosttyp är du?"

  1. Nisse skriver:

    Du vet ju vilken typ jag är Tobbe! Gissa?

  2. Tobbe skriver:

    Antingen är det nummer 1 eller nummer 5 😉

Kommentera

*