Articles Comments

» Magazine, Paul » Wordfeud

Wordfeud

Wordfeud är spelet som tagit socialamediavärlden med storm. Dom senaste veckorna så har det här spelat fångat en efter en. Alla vill spela wordfeud, och dom som inte gör det tillhör inte den här speciella klicken av folk som vet hur man parar ihop ord på rätt sätt. Man är helt enkelt hardcore shit om man spelar wordfeud. ”You got to be in the game son!”
Men om vi nu tittar lite närmare på det här ”fenomenet” Vi börjar med ordet, wordfeud det är engelska och det låter coolt. Ordfejd, inte lika coolt. Det får oss mer att tänka på Robert Aschberg som hänger i Skåne och ska prata villaägare till rätta. ”Din hund tittar på min hus och jag gillar inte det”.
Ordfejd, hade det haft det svenska namnet så hade det inte fått sån hype.
Hur många löser korsord? Ingen va? Misstänkte det för korsord är inte så coolt att man skryter om det för sina polare i hooden eller bratsen på stureplan! Wordfeud är bara en form av korsord. Ja korsord är det där töntiga som eran mormor sitter och löser till söndagskaffet, ja korsord är det där töntiga som töntar på bussen sitter och löser. Ja det är töntigt och punkt. Men döpt det till wordfeud och plötsligt så är det något coolt. Wordfeud
känns hip hop på nåt sätt. Hade 50 cent sagt, ”Niggha chill. Im playin wordfeud” då hade det varit  så självklart, och man hade frågat sina polare, ”När fan kör vi?”
Allt hänger på namnet. Hade det hetat, OrdPar, KorsaOrd, SamansattaOrdLeken, då hade inte en jävel laddad ner spelet! Men wordfeud, håll i dig för nu blir det åka av.
Folk garvade åt mig får några år sen när jag spelade bookworm. Man hade en plan med bokstäver som man skulle dra streck över så det blev ett ord så fick man poäng, samma princip som wordfeud. ”Bookworm, de låter ju coolt Paul” det fick jag höra mer än en gång. Och nu hör jag alla säga, ”Jag spelar wordfeud!” ni ser
det hänger på namnet.
Samma som med Bert Karlsson, namnet säger allt. Bert (tjock) Karlsson (Pajas, idiot osv).
Nä nu har vi rätt ut saken om wordfeud. Alla spelar det för att det låter coolt. Men det är inte coolt. Det är bara nördarna som paketerat det bra. Så se upp, för imorgon när ni vaknar så kanske ni börjar lyssna på dansband och tycker att, va fan antikrundan är inte helt fel. Nördarna har en plan och ni är bara inte medvetna om det. Så mitt råd till er, håll era ungar borta från det här spelet. För det kommer göra era barn till nördar. Dom kommer komma hem med glassögon och astmaspray och säga saker som, ”Åh solen är så fin, den får mig att tänka på att livet är kort och lika skört som en tråd som är gjord av sammet.”  Barn som är 4 ska inte prata så. Så låt dom inte spela wordfeud!
Låt dom spela spel som GTA istället. För där får dom lära sig att livet är hårt och inte alltid så rättvist som man vill att det ska vara. Och vill man ha pengar så får man se till att ta dom!

Filed under: Magazine, Paul

Kommentera

*